Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

O post Jeremyho Corbyna zabojuje Eagleová: Svoju víziu pre Britániu oznámi už čoskoro

Angela Eagle
Angela Eagle (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Popredná poslankyňa britskej Labouristickej strany Angela Eagleová dnes oznámila, že sa pokúsi nahradiť vo funkcii straníckeho šéfa Jeremyho Corbyna, ktorého pozíciou otriasol výsledok júnového referenda o brexite.

 "V pondelok ráno oznámim svoju kandidatúru na post lídra Labouristickej strany. Vysvetlím svoju víziu pre krajinu a načrtnem zmeny, ktoré môže priniesť silná Labouristická strana," napísala Eagleová vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra Reuters. 

Mnohí labouristi ostro kritizovali Corbyna za jeho slabý výkon v kampani pred britským referendom o členstve v únii, ktoré sa skončilo tým, že Briti hlasovali za vystúpenie z EÚ. Labouristi aj Corbyn totiž podporovali zotrvanie Británie v EÚ.

Kľúčoví členovia strany preto ešte koncom júna vyzvali Corbyna na odstúpenie a labouristickí poslanci mu pri hlasovaní vyslovili nedôveru. Jeremy Corbyn však odstúpiť odmieta s tvrdením, že má stále podporu radových členov strany. Očakáva sa preto, že ak dôjde k novým voľbám predsedu strany, bude opäť kandidovať. Angela Eagleová (55) pôsobila v Corbynovom tieňovom kabinete ako ministerka obchodu. Z tohto postu však odstúpila po júnovom referende. 

Viac o téme: Jeremy CorbynBrexitAngela Eagleová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu