Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Maďarsko sa nestotožňuje s nátlakom EÚ na Britániu: Rozhodnutie občanov rešpektujeme

Péter Szijjártó
Péter Szijjártó (Zdroj: SITA)

VARŠAVA/BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda rešpektuje rozhodnutie britských občanov a v plnej miere odmieta nátlak Európskej únie vyvíjaný na Britániu kvôli čo najskoršiemu oznámeniu jej vystúpenia z únie. Podľa dnešnej informácie agentúry MTI to vyhlásil maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó vo Varšave, kde v rámci summitu NATO rokoval so šéfom britskej diplomacie Philipom Hammondom.

Szijjártó na dvojstrannej schôdzke pripomenul, že Maďarsko bude na rokovaniach o odchode Británie z EÚ presadzovať dva dôležité záujmy: zachovanie čo najužšej hospodárskej spolupráce Británie s EÚ a zachovanie práv Maďarov pracujúcich v Británii. "Britské podniky zohrávajú dôležitú úlohu v maďarskom hospodárstve, maďarsko-britská výmena tovaru dynamicky rastie," zdôvodnil maďarský minister.

Podľa jeho slov pre maďarskú vládu vyplýva z brexitu jednoznačné ponaučenie, že EÚ nutne potrebuje zásadné a hlboké zmeny. "Ukázalo sa, že európsku politiku nemožno viesť spôsobom, ktorý by bol v rozpore s vôľou Európanov," zdôraznil Szijjártó.

Viac o téme: Péter SzijjártóPhilip HammondBrexit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu