Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Belgická polícia potvrdila identitu: Hľadaný terorista je už v rukách polície!

Mohamed Abrini Zobraziť galériu (2)
Mohamed Abrini

BRUSEL - Belgická prokuratúra včera večer potvrdila zadržanie Mohameda Abriniho, Belgičana marockého pôvodu, po ktorom úrady pátrali od vlaňajších teroristických útokov v Paríži. Uviedla však, že stále nie je jasné, či ide o záhadného "muža v klobúku", ktorého zachytili bezpečnostné kamery v sprievode dvoch samovražedných atentátnikov na bruselskom letisku.

Podľa hovorcu prokuratúry by Abrini (31) mohol byť týmto mužom, vyšetrovatelia to však naďalej overujú. Pri včerajšom zásahu súvisiacom s útokmi v Bruseli z 22. marca zadržala polícia celkovo päť osôb vrátane muža, ktorého totožnosť prokuratúra uviedla ako Osama K. Informácie priniesli agentúry AP a DPA.

Belgická polícia predtým uviedla, že k zadržaniu Abriniho došlo v prevažne imigrantskej bruselskej štvrti Anderlecht. Podľa správ je jedným zo zadržaných Osama Krayem, ktorý pomáhal samovražedným atentátnikom z Bruselu. Spolu s Khalidom Bakraouiom ho videli na stanici metra Pétillon krátko pred tým, ako sa Bakraoui vyhodil do vzduchu o niekoľko zastávok ďalej, na stanici Maelbeek v blízkosti inštitúcií EÚ.

Viac o téme: ZadržanieMohamed Abrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu