Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zadržali ďalšieho podozrivého z útokov v Bruseli: Toto našli v jeho dielni!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM/BRUSEL - Taliansko vydá na trestné stíhanie do Belgicka alžírskeho občana Djamala Eddina Oualiho, ktorého zadržali v sobotu súvislosti s teroristickými útokmi v Bruseli. Rozhodol o tom dnes odvolací súd v Salerne, informovala agentúra APA.

Ouali je podozrivý z členstva v zločineckej skupine, ktorá vyrábala falošné cestovné dokumenty využívané pri nelegálnych cestách do Európskej únie. Obhajca Alžírčana povedal, že jeho mandant podá voči rozhodnutiu odvolacieho súdu sťažnosť na najvyšší súd Talianska. Podľa advokáta sa Ouali zdržiava v Taliansku už dlhší čas, má tam príbuzných a jeho manželka je navyše vo vysokom štádiu tehotenstva.

Oualiho zadržali pri spoločnej operácii protiteroristických jednotiek a špeciálneho komanda v sobotu na autobusovej zastávke v mestečku Bellizzi. Z iniciatívy Belgicka vydali na neho medzinárodný zatykač. Pri razii v dielni falšovateľov cestovných dokumentov sa našli stovky digitálnych fotografií, medzi nimi aj snímky troch mužov, ktorí sa podieľali na príprave teroristických útokov v Paríži z 13. novembra 2015, a jedného z bruselských atentátnikov - Najima Laachraouiho.

Viac o téme: Trestné stíhanieTalianskoDjamal Eddin Quali
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu