Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zo života mu robia peklo! Advokát zatvoril kanceláriu, útoky kvôli obhajobe Abdeslama

Sven Mary
Sven Mary (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Advokát zadržaného Salaha Abdeslama, podozrivého zo spoluúčasti na vlaňajších teroristických útokoch v Paríži, sa stal terčom útoku neznámej osoby. Informoval o tom belgický denník Le Soir.

Útočník advokátovi Svenovi Marymu vyčítal, že obhajuje teroristu. Právnikovi sa podarilo ubrániť, ale s ohľadom na svojich kolegov sa rozhodol dočasne zavrieť svoju kanceláriu, kde sa útok odohral. Odkedy sa Mary ujal obhajoby Abdeslama, dostal stovky urážlivých mailov a listov, napísal Le Soir. Noviny spresnili, že advokát nepožiadal o policajnú ochranu.

Francúzskeho občana Salaha Abdeslama zadržali 18. marca popoludní pri rozsiahlej protiteroristickej razii v bruselskej štvrti Molenbeek. Na výsluchu povedal, že sa vlani 13. novembra plánoval stať jedným zo samovražedných útočníkov, ktorí sa odpálili v blízkosti národného štadióna Stade de France na parížskom predmestí Saint-Denis, svoje rozhodnutie však na poslednú chvíľu zmenil. 

Abdeslam by mal dnes v Bruseli predstúpiť pred vyšetrujúceho sudcu, ktorý rozhodne o predĺžení jeho väzby. Jeho advokát už avizoval, že nebude žiadať prepustenie svojho mandanta z prísne stráženého väzenia v Brugách. Mnohí komentátori a analytici špekulujú, že k utorkovým útokom v Bruseli, ktoré si vyžiadali 31 obetí a 300 zranených, by nedošlo, keby nebol Abdeslam zadržaný.

Viac o téme: Salah AbdeslamSven Mary
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu