Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Predvolebné zastrašovanie exministra naberá na obrátkach: Najprv truhla a teraz toto!

Podľa Kaníka niekto chce, aby v politike skončil. Zobraziť galériu (7)
Podľa Kaníka niekto chce, aby v politike skončil. (Zdroj: Facebook)

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Najprv truhla a teraz požiar. Po tom, čo odišiel z SDKÚ a s novou stranou kandiduje do parlamentných volieb, niekomu leží v žalúdku. Reč je o Ľudovítovi Kaníkovi. Včera mu niekto chcel podpáliť hotel v Banskej Štiavnici.

V sobotu bol už skoro ráno na nohách. Okolo pol piatej riešil nečakané problémy. "Niekomu už naozaj šibe. Stali sme sa predmetom podpaľačského útoku. Niekto sa pokúsil zapaliť náš hotel. To už sa naozaj niekto zblaznil," napísal Kaník o útoku s tým, že oheň stihli uhasiť.

Predvolebné zastrašovanie exministra naberá
Zobraziť galériu (7)

Prípad má podľa neho v rukách už polícia. Nejde o prvý prípad zastrašenia Kaníka. Pred pár dňami mu niekto pred dom zavesil na strom bielu truhlu. "Je to nechutné a pod úroveň. Zrejme podám trestné oznámenie na neznámeho páchateľa," zareagoval pre Topky Ľudovít Kaník.

Táto truhla visela pred Kaníkovým domom v Bratislave
Zobraziť galériu (7)
Táto truhla visela pred Kaníkovým domom v Bratislave  (Zdroj: Jan Zemiar)

Zároveň vyhlásil, že ani tento incident ho nezastraší. "Myslím, že toto naozaj nepotrebujeme, ani nikto z normálnych ľudí. Rast takýchto útokov a neznášanlivosti si určite nikto neželá. A určite to na mňa neplatí ani ako zastrašovanie, či čo to malo byť," dodal.


Ľudovít Kaník
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Ľudovít Kaník iba prednedávnom odišiel od Pavla Freša a založil novú politickú stranu DS-SDKÚ. Pre krátkosť času stranu technicky vytvoril dohodou s predsedom a jediným členom strany Prosperita Slovenska. Nová strana Ľudovíta Kaníka sa volá Demokrati Slovenska - Ľudo Kaník vznikla premenovaním strany Prosperita Slovenska.

Kaník s ňou kandiduje do budúcoročných parlamentných volieb. O zápise do registra dnes informoval Kaník na tlačovej konferencii v parlamente. "Strana nesie názov Demokrati Slovenska - Ľudo Kaník. Pomenúva korene, odkiaľ čerpáme ideovú podstatu. Je tam jasne cítiť aj odkaz na históriu Slovenska, Demokratickej strany," uviedol.

Viac o téme: HotelSmrťPodpaľačstvoSDKÚĽudovít Kaník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu