Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Volebný prieskum nepriniesol nič nové: Kráľom medzi stranami je stále Smer

Fico môže byť spokojný, Smer dosahuje v prieskumoch najlepšie čísla
Fico môže byť spokojný, Smer dosahuje v prieskumoch najlepšie čísla (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Keby boli parlamentné voľby zajtra, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 43,4 percenta hlasov. Z prieskumu spoločnosti Median SK vyplýva, že do Národnej rady SR by sa dostalo ešte ďalších päť strán. Kresťanskí demokrati (KDH) by získali 8,4 percenta, stranu #Sieť by volilo 7,5 percenta opýtaných a Slovenskú národnú stranu (SNS) 7,1 percenta.

Most-Híd by podporilo sedem percent respondentov a stranu SaS šesť percent. OĽaNO - NOVA by volilo tiež šesť percent, pričom na vstup do parlamentu by jej ako koalícii chýbalo jedno percento. Koalícia OĽaNO a NOVA oznámila totiž zmenu názvu a formu kandidatúry z koalície na stranu až po zbere dát.

Pred bránami národnej rady by zostala strana SMK (4,2 percenta) či SDKÚ-DS (3,4 percenta). Ako ďalej z prieskumu vyplýva, na voľbách by sa zúčastnilo 56,4 percenta opýtaných, 40,9 by voliť nešlo a 2,7 percenta respondentov sa nevedelo rozhodnúť.

Spoločnosť Median SK uskutočnila prieskum volebných preferencií od 12. októbra do 8. novembra na reprezentatívnej vzorke 1111 respondentov starších ako 18 rokov podľa veku, pohlavia, vzdelania, veľkosti miesta bydliska, kraja a v južných okresoch podľa slovenskej národnosti. 

Viac o téme: SmerKDHSNSVoľby 2016#Sieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu