Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Voľby 2016 Zajac je pripravený na všetko: Ak KDH neuspeje, vyvodím zodpovednosť!

Pavol Zajac
Pavol Zajac (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak sa KDH nedostane do parlamentu, podpredseda hnutia Pavol Zajac je pripravený vyvodiť voči sebe politickú zodpovednosť. Uviedol to dnes s tým, že ak sa KDH nedostane do parlamentu, musí prísť radikálna sebareflexia.

"Ale som presvedčený, že výsledok bude lepší a KDH bude v parlamente. Ak ten výsledok v porovnaní s exit pollom nebude dramaticky stúpať, je zrejmé, že nášho voliča akoby prebrali strany ako #Sieť, OĽaNO-NOVA a možno svojím radikálnym extrémistickým postojom získal našich mladých voličov aj Marian Kotleba," priznal Zajac.

Napriek tomu odmieta, že by KDH situáciu podcenilo a spoliehalo sa na svoje tvrdé voličské jadro. "Nepodcenili sme voliča, zodpovedne sme sa postavili ku kampani. Kde sa stala chyba, to budeme analyzovať po tom, ako budú známe definitívne výsledky. Necháme si urobiť aj analýzu a tam budeme hľadať príčinu," dodal

Víťazom sobotňajších (5.3.) parlamentných volieb sa podľa exit pollu, ktorý pre televíziu Markíza pripravila agentúra Focus, stala strana Smer-SD so ziskom 27,3 percenta hlasov. Na druhom mieste skončila SaS s 13,3 percentami, prvú trojku uzatvára OĽaNO-NOVA s 11,2 percentami.

Do parlamentu by sa podľa tohto prieskumu dostala aj SNS s 8 percentami, Most-Híd so 7,3 percentami, Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko so 6,8 percentami, #Sieť so 6,7 percentami, Sme Rodina - Boris Kollár s 5,9 percentami a KDH s presne 5 percentami.

Ak by voľby dopadli takto, Smer-SD by v Národnej rade (NR) SR obsadil 45 kresiel, SaS 22 kresiel, OĽaNO-NOVA 18 kresiel, SNS 13 kresiel, Most-Híd 12 kresiel, Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko 11 kresiel a #Sieť po 11 kresiel, Sme Rodina - Boris Kollár 10 kresiel a KDH 8 kresiel.

Exit poll je považovaný za najpresnejší odhad volebných výsledkov. Ide o prieskum uskutočnený na voličoch, ktorí práve odovzdali svoj hlas.

Viac o téme: KDHPavol Zajac
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu