Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Voľby 2016 Tieto voľby sú výstraha pre politikov, tvrdí Danko: Mám veľa výhrad k Smeru!

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA – Rúhal by som sa Bohu, keby som sa z výsledku v parlamentných voľbách netešil. Po sčítaní viac ako 57 percent hlasov to dnes o 3.30 h nadránom povedal predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. SNS mala v tom čase priebežný neoficiálny výsledkov okolo 8,85 percenta.

"Pre mňa je to signál ísť ďalej v politike. Oddeliť to profesionálne a urobiť službu verejnosti," skonštatoval šéf národniarov s tým, že SNS si v minulosti "facku" zaslúžila a odtrpela si ju. 

Priebežné výsledky podľa Danka otvárajú otázky, o ktorých sa na Slovensku ani nerozmýšľalo. "Otvárajú kombinácie nemožného s možným," podotkol predseda SNS. Najväčším prekvapením týchto volieb je podľa neho to, že existuje na Slovensku politický systém, kde si stranu stačí len založiť alebo stačí len niekoho urážať. Pre Danka je nepriaznivým signálom to, že sa do parlamentu dostávajú politické strany, ktoré vznikli na "zelených lúkach" a bez akéhokoľvek programu. "Bez akejkoľvek pripravenosti," podotkol šéf SNS

Podľa šéfa SNS sme už teraz svedkami rôznych prekvapení. Pre Danka je však česť, že sa jeho strana v exit polloch dotýka Národnej rady SR. "Je ale dôležité počkať si na reálne výsledky volieb," skonštatoval. Praje si, aby tieto voľby boli mementom. "Pretože spoločnosť sa má meniť odbornou diskusiou. Spoločnosti má vládnuť elita. My si nesmieme rozbíjať štát, treba sa zamyslieť, že politika je zodpovedné povolanie a služba ľuďom," priblížil Danko.

Ako tvrdí, Slovensko nemôže mať 150 politických strán a nemôže si tu niekto zo dňa na deň založiť politickú stranu. "Zamyslime sa v tejto spoločnosti, či škandalizácia a večné hľadanie toho negatívneho, neriešenie problémov, vzájomné nahrávanie politikov, vzájomné osočovanie, spôsob, akým žijeme, nás nedegradujú ako spoločnosť," uviedol Danko s tým, že Slovensko bude predsedať Rade EÚ a čaká ho ťažké obdobie.

V minulosti bola podľa jeho slov v SNS negativita a bolo ťažké dostať stranu opäť do súzvučného "orchestra". "O to s väčšou pokorou prijmem akýkoľvek výsledok týchto parlamentných volieb," povedal Danko s tým, že nechce vyvodzovať závery z exit pollov, ale reálnych výsledkov volieb.

Po voľbách sa chce stretnúť s každým relevantným politickým subjektom, ktorý sa do Národnej rady SR dostane. "Samozrejme, sú aj prekvapenia, ktoré človek nečakal, a k tým zaujmeme stanovisko," skonštatoval šéf národniarov. Ako si však myslí, uniformovaná politika patrí do minulého storočia. "Sú tu strany, ktoré nie sú pripravené riadiť štát," dodal Danko.

SNS tu nie je pripravená pre akúkoľvek politickú stranu. Má svoj program, ktorý bude chcieť presadiť. Nechceme isť do vlády s cieľom, aby sme disponovali niektorými ministerstvami. Povedal na brífingu predseda SNS Andrej Danko, ktorý tvrdí, že sa jeho strana nechce za každú cenu uchádzať o spoluprácu so Smerom-SD.

Podľa Danka je veľa vecí, ktoré si jeho strana nemala možnosť so stranou Smer-SD vydiskutovať. "Mám veľa výhrad k Smeru-SD. Pokiaľ chcem zo strany urobiť politickú stranu, nie jednorazový projekt, tak si to vyžaduje zodpovedný prístup. Nemyslím si, že som ochotný niekomu variť kávu," uviedol šéf národniarov. Priznáva, že SNS sa stala alternatívou pre voličov, ktorí odišli aj zo Smeru-SD.

predseda SNS A. Danko: Nehráme sa na politickú stranu

 

Viac o téme: SNSAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu