Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Voľby 2016: Ak sa Kotleba dostane do parlamentu, môže za to strašenie Smeru!

Zsolt Simon
Zsolt Simon

BRATISLAVA - Ak sa Marian Kotleba a jeho Ľudová strana Naše Slovensko dostane do parlamentu, bude to výsledok strašenia migrantmi, ktoré posledné mesiace predvádzal vládny Smer-SD. Myslí si to podpredseda Mosta-Híd Zsolt Simon.

Podľa exit pollu, ktorý zverejnila televízia Markíza, by kotlebovci získali 6,8 percenta hlasov a znamenalo by to 11 poslaneckých mandátov. Aj podľa výsledkov exit pollu Katedry politológie Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa Kotlebova strana pravdepodobne dostala do parlamentu. A to s podporou 5,12 percenta hlasov.

"Kotleba môže veľmi získať, a to paradoxne na tom, čo robil Robert Fico. Strašiť migranti sa dalo, ale nahnalo to vodu nie Ficovi, ale takým, ako je Kotleba," povedal Simon.

Most-Híd podľa exit pollu na Markíze zrejme získal 7,3 percenta hlasov, čo by mu prinieslo 12 mandátov. Podľa exit pollu z Katedry politológie TnUAD by získal ešte menej hlasov, a to 7,14 percenta. Predseda strany Béla Bugár sa zatiaľ k výsledkom exit pollov nevyjadril.

Exit poll je považovaný za najpresnejší odhad volebných výsledkov. Ide o prieskum uskutočnený na voličoch, ktorí práve odovzdali svoj hlas.

Viac o téme: Zsolt SimonMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu