Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Frešo sa bojí samovraždy pre Slovensko: Nechceme patriť do sféry Ruska!

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Blížiace sa parlamentné voľby budú o tom, či Slovensko bude patriť do sféry Ruska alebo medzi civilizované krajiny. Vyhlásil to dnes líder SDKÚ-DS Pavol Frešo, ktorý počas tlačovej konferencie stál za inštaláciou plotu s ostnatým drôtom.

"EÚ urobila chyby, ale ani minútu nechceme, aby SR patrilo do sféry Ruska a Vladimíra Putina. SDKÚ-DS v tomto nebude robiť žiadne ústupky," deklaroval Frešo s tým, že voľby zrejme prvýkrát nebudú o voľbe menšieho zla, ale dajú odpoveď, v akej pozícii bude SR v Európe.

"Všetky strany sú ochotné pustiť Grécko zo Schengenu a z eurozóny a pripustiť tak postupný rozpad EÚ. Odchod Grécka ale znamená prakticky istý odchod Veľkej Británie. SDKÚ-DS nedopustí za žiadnu cenu rozpad Schengenu a stavbu ostatných drôtov," uistil.

Frešo je totiž presvedčený, že návrat k ukazovaniu pasov a colníkom na hraniciach by bol samovraždou pre Slovensko. "Pre SDKÚ-DS je členstvo v EÚ a Schengene témou číslo jeden. Znesieme viac utečencov a nebudeme vymieňať ostnatý drôt za strach z niekoľkých migrantov," povedal Frešo. SDKÚ-DS preto chce, aby projekt EÚ pokračoval aj kvôli tomu, aby sa Slovensko mohlo približovať k bohatým krajinám.

Viac o téme: SDKÚ-DSPavol Frešo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu