Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tvrdé slová na Ficovu migračnú politiku: Na ochrane Slovenska mu záleží len do volieb!

Pavol Abrhan
Pavol Abrhan (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda Výboru NR SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby Pavol Abrhan (KDH) hodnotí pozitívne pôsobenie šéfa SIS Jána Valka. Ako povedal, SIS pod vedením Valka si plnila dôsledne svoje povinnosti pri migračnej kríze.

„Dnes je jasné, že najvyšší ústavní činitelia mali podrobné spravodajské informácie o migračnej hrozbe, dokonca skôr. ako naplno prepukla v Európe,“ hovorí Abrhan. Preto ho zaráža postoj premiéra Roberta Fica, ktorý podľa neho neurobil nič, aby táto kríza neprerástla do súčasných rozmerov. „Nevšimol som si, že by sa Robert Fico vyjadril na európskej pôde, aby sa tento problém riešil. V Bruseli len ticho pozeral a na Slovensku potom robil bu bu bu,“ vyhlásil Pavol Abrhan.

Podľa neho ale premiér disponoval informáciami, že kríza sa môže dotknúť aj Slovenska. „Som presvedčený, že SIS si svoju úlohu splnila, ale premiér Fico nie. Vedel o tom, v Bruseli len ticho sedel a prikývol na všetko a keď zistil, že pred voľbami na tom môže niečo vytĺcť, tak rýchlo zmenil postoj a začal vykrikovať, že chráni Slovensko. Žiaľ, chráni ho len z bilbordov,“ hodnotí Abrhan aktivity predsedu Smeru Roberta Fica. Zdôvodňuje to aj tým, že za štyri roky, keď vládol sám, neurobil potrebné kroky k prijatiu nového zákona o tajných službách. „Tento zákon Slovensko potrebuje, lebo súčasná legislatíva nereflektuje ani technologický pokrok, ani nové hrozby, ktoré Slovensko môžu zasiahnuť,“ kritizuje nečinnosť vlády Abrhan. 

Robert Fico sa podľa Abrhana zachoval falošne aj vtedy, keď nezvýšil rozpočet pre tajné služby, ktoré o to žiadali práve v súvislosti s migračnou krízou a možným ohrozením Slovenska terorizmom. „Ukázal, že na ochrane Slovenska mu záleží len do volieb 5. marca. Drží sa len vyhlásení, ale chýbajú skutky. Neprijal ani potrebné zmeny v zákone o tajných službách a žiadosť SIS na zvýšenie rozpočtu z dôvodu terorizmu zamietol. Smer chráni Slovensko žiaľ len na bilbordoch,“ uzavrel predseda výboru na kontrolu SIS Pavol Abrhan. 

Viac o téme: Robert FicoPavol Abrhan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu