Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

SNS chce osobitne zdaniť monopoly a banky: Ako názorný príklad uviedol Google

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Akákoľvek budúca vláda by mala prijať zákon o osobitnom zdanení monopolov a bánk. Presvedčená je o tom mimoparlamentná Slovenská národná strana (SNS). Osobitné zdanenie by malo predstavovať minimálne 6 %, navrhuje vo svojom volebnom programe. Najnovším príkladom, ako odchádzajú peniaze takýchto firiem do zahraničia, je podľa národniarov medializovaný prípad spoločnosti Google.

Google je najväčším poskytovateľom internetovej reklamy na Slovensku, firmy takto preinzerujú desiatky miliónov eur. Z týchto peňazí však Slovensko vidí na daniach iba zlomok a väčšina ziskov ide do írskej pobočky tejto globálnej firmy, upozorňuje predseda strany Andrej Danko.

"SNS dlhodobo upozorňuje, že pre riešenie problémov v zdravotníctve, školstve, sociálnom systéme či iných nevýrobných oblastiach je nevyhnutné prijať opatrenia, ako je zvýšenie niektorých daní pre nadnárodné korporácie, obchodné reťazce, banky, či telekomunikačných operátorov – tak, ako to urobili niektoré iné krajiny Európskej únie," doplnil Danko.

Takto získané zdroje by potom boli použité na oblasti, ktoré treba dotovať a sú dlhodobo finančne poddimenzované.

Viac o téme: Andrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu