Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ficov stav bez zmeny, na lôžku zostane do konca týždňa: Najdôležitejšie rokovanie bez neho!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) je stále hospitalizovaný v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH). Je na pozorovaní a minimálne do konca týždňa sa to nezmení. Dnes to oznámili lekári.

Lekári dnes oznámili, že predseda vlády zostane v nemocnici minimálne do piatku. To znamená, že sa dnes na rokovaní paralmentu o programovom vyhlásení svojej vlády neobjaví.  "Pán premiér Robert Fico zostáva hospitalizovaný v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb, a. s. , o ďalšom postupe sa rozhodne do konca týždňa. Z pozorovania vyplynulo, že je potrebné, aby pán premiér zostal a aby lekári mali istotu. Určite však nič nie je zhoršené," oznámila médiám Dobroslava Krajačičová, hovorkyňa NÚSCH.

Programové vyhlásenie vlády dnes v parlamente poslancom predstaví vicepremiér pre investície Peter Pellegrini, uviedla to hovorkyňa predsedu vlády Beatrice Szabóová. "Predseda vlády naďalej vykonáva svoju funkciu a úzko spolupracuje so svojím okolím. Pracovný program do konca tohto týždňa sa ruší," uviedla. 

Premiéra hospitalizovali vo štvrtok 14. apríla. Šéf kabinetu prišiel do ústavu sám v sprievode ochranky. Podrobil sa kardiologickým vyšetreniam a zostal na pozorovaní v NÚSCH. Robert Fico sa vraj necítil dobre už v utorok 12. apríla počas pravidelného ranného behu na dunajskej hrádzi. Následne zrušil svoju účasť na súde, kde mal vypovedať ako svedok. Svoj pracovný program v stredu, keď sa na vláde schvaľovalo programové vyhlásenie vlády, úplne nezrušil a na rokovanie kabinetu prišiel.

Fico musel pre zdravotné problémy zrušiť štvrtkovú oficiálnu návštevu Českej republiky. Jeho ďalší program ostáva zatiaľ v platnosti, o ďalšom vývoji bude Úrad vlády SR podľa Ficovej hovorkyne Beatrice Szabóovej informovať hneď, ako to bude možné. Ako informovali Topky, premiér prekonal akútny koronárny syndróm.

Viac o téme: Robert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu