Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nenápadní a predsa hrdinovia, politici berte si príklad: Najväčšie osobnosti kandidátok vo voľbách!

Do parlamentu kandidujú aj zaujímaví ľudia. Zobraziť galériu (8)
Do parlamentu kandidujú aj zaujímaví ľudia. (Zdroj: SITA, Facebook)

BRATISLAVA - Učiteľ, matka postihnutej dcéry, horský záchranár či zdravotne ťažko postihnutý. Do parlamentu sa chcú dostať ľudia, ktorí majú za sebou príbeh, resp. životnú skúsenosť, ktorá ich poznačila a celý život musia s ňou bojovať. Prinášame výber zaujímavých mien, ktoré sa uchádzajú o váš hlas.

Igor Janckulík

Nenápadní a predsa hrdinovia,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Podnikateľ a aktivista z Oravy podniká 25 rokov v oblasti obchodu a služieb. Bol zvolený za poslanca do VÚC Žilina, kde inicioval spoločnú kooperáciu Oravčanov. V roku 2008 s kolegami založil Oravský záchranný systém. Je to občianske združenie, ktoré svoju činnosť vykonáva bezplatne a jeho činnosťou je prevažne vyhľadávanie nezvestných osôb v horskom teréne a vo vode. Za 7 rokov sa im podarilo zachrániť už vyše 30 ľudí. Oravský záchranný systém má 90 členov a spolupracuje s viacerými dobrovoľnými zložkami na Slovensku. Do parlamentných volieb prijal ponuku od Radoslava Procházku a za #SIEŤ kandiduje na 8. mieste.

Ján Miho

Nenápadní a predsa hrdinovia,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook, SITA)

Administratívny pracovník v Terchovej, kandiduje za KDH na 50.mieste. Podpredseda Republikovej špecifickej organizácie SZŤP ťažko telesne postihnutých a vozíčkárov so sídlom v Nitre a člen redakčnej rady časopisu Vozičkár. Podľa vlastných slov chce búrať bariéry nielen tie, ktoré vidíme, ale aj tie, ktoré sú v našich srdciach.

Alan Suchánek

Nenápadní a predsa hrdinovia,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

62-ročný chirurg upozornil na kauzu predraženého nákupu CT-čka v piešťanskej nemocnici. Odvážny lekár sa kvôli tomu dostal do nemilosti nadriadených, pričom naďalej kritizuje pomery v zdravotníctve, konkrétne v piešťanskej nemocnici Alexandra Wintera. Vďaka svojmu činu dostal ocenenie Biela vrana. Kvôli kauze CT musel skončiť druhý najvyšší ústavný činiteľ a expredseda parlamentu Pavol Paška, ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu Renáta Zmajkovičová. Kandiduje z 2. miesta za stranu Oľano-NOVA.

Oto Žarnay

Nenápadní a predsa hrdinovia,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook, SITA)

Oto Žarnay (46) bol do mája 2013 učiteľom a predsedom Rady školy na Obchodnej akadémii Polárna v Košiciach. Po tom, ako upozornil na tisíce eur, ktoré škola pravidelne posielala externým právnikom, prišiel o miesto. Škola sa rozhodla Žarnaya zažalovať a bývalý učiteľ sa dodnes ťahá s týmto prípadom na súde. Do kauzy vstúpil aj Najvyšší kontrolný úrad, ten preveruje, či škola nepochybila. O kontrolu žiadal učiteľ NKÚ ešte pred dvomi rokmi, no vtedy zostala jeho žiadosť nevypočutá. V marcových voľbách kandiduje za stranu Oľano-NOVA na 5. mieste.

Gizela Kévelyová

Nenápadní a predsa hrdinovia,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook, SITA)

Matka ochrnutej dcéry Mišky, ktorá ochrnula na Cypre. Krutý osud postihol krásnu 19-ročnú Mišku z obce Veľký Kýr v okrese Nové Zámky. Leto chcela prežiť brigádou na Cypre. Po niekoľkých týždňoch sa ale vrátila domov ochrnutá. Žiaden úraz sa jej nestal, lekári si zdravotný stav študentky nedokážu vysvetliť. Účinkovala aj v relácii V siedmom nebi u Vila Rozborila. Gizela s manželom v súčasnosti bojujú o vyzdravenie svojej dcéry. Ako sama tvrdí, pomohol jej Boris Kollár, za ktorého stranu Sme rodina - Boris Kollár teraz kandiduje na 17. mieste.

Dominika Vrbická

Nenápadní a predsa hrdinovia,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: archív D. V.)

24-ročná vodná záchranárka kedysi skúšala slalomovú kanoistiku, no zdravotné problémy jej to neumožnili. Keďže pracuje pri bazéne, dáva pozor na bezpečnosť plavcov. V politike by chcela zastupovať športové záujmy, pretože podľa vlastných skúseností vidí, že mnohí talentovaní športovci by sa bez podpory rodičov nezaobišli. To chce zmeniť a preto kandiduje zo 49. miesta na kandidátke SDKÚ-DS.

Ján Gajdoš

Nenápadní a predsa hrdinovia,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SKOK!)

Košičan a predseda Krajského centra Košice Ján Gajdoš sa stal majstrom Slovenska v atletike v kategórii šprintér. Najlepší košický bežec sa rozhodol pre vstup do politiky a v marcových voľbách kandiduje na 12. mieste strany SKOK!.

Viac o téme: PríbehKandidátkyVoľby 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu