Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kontroverzným hlasovaním pobúrili Slovákov: Teraz im to dávajú vyžrať, nechceme do basy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kontroverzný zákon ako zo stredoveku pobúril Slovákov. Trojica poslancov, ktorí chceli poslať do basy ženy za umelé oplodnenie, to poriadne prehnala. A spolu s nimi 19 poslanci, ktorí za to zahlasovali a tiež 65 ďalší poslanci, ktorí sa zdržali. A práve preto vytvorila strana SKOK! iniciatívu, kde to týmto poslancom môžu obyčajní Slováci dať poriadne pocítiť.

Kontroverzný návrh trojice poslancov Kuffa, Kvasnička a Mikloško vyvolal veľkú búrku nevôle. Návrh, aby za umelé oplodnenie išla žena sedieť na 5 až 12 rokov, je tak uletený, že bez odozvy to nenechali politici zo SKOK!u. Vytvorili iniciatívu Nechcem do basy, aby mohli ľudia poslať odkaz 19 poslancom, ktorí za návrh zahlasovali.

"Sme sklamaní z trojice poslancov, ktorí predložili nezmyselné návrhy, ktoré je možné označiť aj ako katechizmus v paragrafovom znení. Návrhy poslancov Kuffu, Kvasničku a Mikloška sú nebezpečné aj v tom, že svojou stratégiou radikalizácie môžu posúvať hranice toho, čo je normálne.," informujú o iniciatíve politici SKOKU!.

Kontroverzným hlasovaním pobúrili Slovákov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív)

Pobúrili Slovákov, toto je ich odkaz

Maslo na hlave majú aj ďalší poslanci. Zo 101 prítomných v parlamente hlasovalo minulý štvrtok proti 14 poslancov a až 65 sa zdržalo. Slováci im svoj hnev dávajú už pocítiť. Vladimíra napísala, že "12 rokov basy každému z nich, za to že hlasovali ZA! Hanba a to si hovoríte politici? Už keď nepozeráme na toto hlasovanie z humánneho hľadiska, ale pragmatického: Kto bude robiť na naše dôchodky? Problém s otehotnením má v dnešnej dobe každá druhá žena! Mali by porozmýšľať nad celoslovenským ospravedlnením sa, že vôbec takýto hnus vypustili do sveta!"

Ani ďalší si nebrali servítky pred ústa. "To, že by ste znenie zákona menili v druhom čítaní, argumentačne neobstojí, pretože sa vôbec podpísať pod takýto nemorálny šit svedčí, ako máte našitované vo svojich hlavách," znal názor Jozefa.

Ústava sa meniť nebude

Ústava sa teda o nové zákazy dopĺňať nebude. Poslanci nepodporili novelizáciu najvyššieho zákona štátu, do ktorého sa mal dostať zákaz akéhokoľvek úmyselného potratu, zákaz eutanázie a asistovanej samovraždy, zákaz všetkých umelých zásahov spôsobujúcich delenie ľudského vajíčka, zákaz umelého oplodnenia, asistovanej reprodukcie, ale aj registrovaných partnerstiev.

Zmenu navrhovali poslanci Štefan Kuffa, Marián Kvasnička (obaja nezaradení) a Jozef Mikloško (KDH). V ďalšom súvisiacom návrhu, ktorý rovnako nezískal dostatočnú podporu, žiadali zrušiť súčasný zákon o umelom prerušení tehotenstva.

Viac o téme: PoslanciBasaUmelé oplodnenieKDHSKOK!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu