Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Veľký požiar zdevastoval tábor pre utečencov: Vyše sto rodín prišlo o strechu nad hlavou

Požiar utečeneckého tábora Zobraziť galériu (3)
Požiar utečeneckého tábora (Zdroj: SITA/AP)

BEJRÚT - Tábor pre sýrskych utečencov v údolí Bikáa vo východnom Libanone zničil dnes veľký požiar a zabil najmenej jednu osobu. Informovala o tom tlačová agentúra DPA, ktorá citovala správu nezávislých libanonských spravodajských novín an-Nahár.

V tábore asi hodinu jazdy autom od Bejrútu žilo 102 rodín, väčšina z nich pochádza z oblasti sýrskej Rakky. Uviedla to agentúra Reuters, ktorá citovala vyjadrenie obyvateľov tábora a Dany Sleimanovej z Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

"Zisťujeme koľko stanov bolo poškodených, hneď ako to vyhodnotíme, poskytneme rodinám všetku pomoc, ktorú potrebujú," povedala. Požiar podľa nej pravdepodobne zavinila platňa na varenie.

Požiar utečeneckého tábora
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Noviny an-Nahár s odvolaním sa na nemenovaný zdroj ďalej napísali, že dve osoby utrpeli ťažké poranenia. Plamene zničili takmer celý tábor.

Libanonské štátne médiá incident potvrdili. K požiaru, ani počtu obetí sa ale bližšie nevyjadrili. V Libanone žije podľa odhadov OSN viac než 1,2 milióna sýrskych utečencov. Väčšinou sa zdržiavajú v neoficiálnych táboroch vybudovaných vo východnej časti krajiny.

Viac o téme: PožiarTáborUtečenciLibanon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu