Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Matka dvoch detí sa ujala "12-ročného" utečenca: Keď zistila pravdu, vyhrážal sa rodine smrťou

Julia sa bojí o život. Zobraziť galériu (2)
Julia sa bojí o život. (Zdroj: itv, loose women)

LONDÝN - Počas emocionálneho rozhovoru v relácii Loose Women, ktorú vysiela televízia ITV, prezradila Julia (meno bolo zmenené kvôli anonymite), aké peripetie zažíva po tom, čo prichýlila vo svojom dome "maloletého" utečenca. Abdul sa teraz vyhráža jej rodine za to, že ho zatkli za napadnutie jej príbuzných. Britka vyzýva vládu, aby robila riadne vekové kontroly migrantov, prichádzajúcich do krajiny, pretože práve laxný prístup k nim jej spôsobil problémy.

Británia rozhodla o osude veľkého počtu Slovákov: Zatvárame hranice, a bude to už o pár dní

Julia moderátorkám porozprávala, ako ju sociálka požiadala, či by sa na "pár dní" neujala detského žiadateľa o azyl. "Keď som vstúpila do miestnosti, nezdal sa mi byť tou osobou, o ktorej hovorili. Vyzeral na 19. Bol veľmi tichý a plachý. Nechcela som zraniť jeho city, hoci zvyčajne sa nestarám o tínedžerov. Volím mladšie deti. Ale pomyslela som si, že potrebuje domov a už som to viac neriešila," opísala prvé stretnutie.

Podľa portálu MailOnline sa jej počiatočné podozrenie potvrdilo pri návšteve zubára. Ten zhodnotil, že chlapcov chrup zodpovedá človeku vo veku 18 až 21 rokov a nie 12. Aj keby sa zobral do úvahy priemer, vychádzalo by to, že je oveľa starší, za akého sa vydáva.

Julia tvrdí, že spočiatku bol veľmi skromný a zdvorilý. Ale ako týždne plynuli, začala si na ňom všímať zmeny. Bol oveľa vyzretejší, ako jej vlastný syn. Podarilo sa jej neskôr zistiť, že bol zatknutý v Belgicku, kde na základe röntgenu a hustoty kostí dokázali, že určite nemá 12 rokov a vykázali ho z krajiny. Tieto informácie sa však k nej od kompetentných nedostali.

Matka dvoch detí sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: itv, loose women)

Abdulovo správanie sa dramaticky zmenilo po tom, čo mu Julia vytvorila účet na Facebooku. Dúfala, že mu pomôže nájsť jeho rodinu, no vo vlastnom dome sa začala báť. Abdul navštevoval extrémistické webové stránky na svojom mobile a rodine a priateľom posielal správy, v ktorých vtipkoval o podvádzaní britskej vlády, ktorá si myslela, že je ešte dieťa.

Keď mu našli nový domov, Abdul začal ostro kritizovať Juliu a jej rodinu. Slovne na ňu zaútočil a potom, čo sa medzi nich vložil ďalší člen rodiny, prišli na rad údery. Julia bežala na políciu. Žiadateľa o azyl zatkli za napadnutie, ale Britka žije v strachu, že sa vráti. Keď ho polícia odvádzala, vyhrážal sa jej aj jej deťom, že ich všetkých zabije, že vie, kde bývajú. Pozná ich časový harmonogram a aj po vymenení všetkých zámkov je Julia neustále v strehu.

Matka dvoch detí vyzvala britskú premiérku Theresu Mayovú, aby presadila väčšiu kontrolu utečencov, ktorí sú prijatí do britských rodín. Malo by sa to podľa nej robiť ako v Belgicku a nielen robiť odhady, pretože riziko potom znášajú opatrovatelia, ktorí sú vystavení možnému nebezpečenstvu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu