Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ďalšia evakuácia migrantov z ilegálneho tábora v Paríži: Stovky z nich našli nový domov

Migranti čakajúci na evakuáciu.
Migranti čakajúci na evakuáciu. (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzska polícia vysťahovala dnes niekoľko stoviek migrantov, ktorí si bez povolenia postavili v 19. obvode na severe Paríža stanový tábor.

V tábore, ktorý sa nachádzal medzi stanicami metra Jaures a Stalingrad, žilo približne 1400 ľudí, najmä zo Sudánu, Afganistanu a Eritrey, uviedla televízia BFMTV. Hygienické podmienky v tábore boli podľa nej veľmi zlé. Tento tábor polícia evakuovala už 17. augusta, keď odtiaľ do ubytovní rozviezli približne 700 ilegálnych prisťahovalcov. Odvtedy tam však vznikol nový tábor, ktorý sa stále zväčšoval.

Pri dnešnej evakuácii asistovala polícia. Pre migrantov bolo pristavených 50 autobusov, aby ich previezli do ubytovacích zariadení v oblasti Ile-de-France. Časti ilegálnych prisťahovalcov sa podarilo z tábora ujsť pred začiatkom evakuácie, konštatovali francúzske médiá.

Koncom septembra na severe Paríža otvoria "oficiálny" tábor pre migrantov vybudovaný na pozemku bývalej železničnej stanice. Migranti tam budú mať na spanie k dispozícii kontajnerové bunky a pripravené pre nich bude aj prijímacie a zdravotné stredisko.

Viac o téme: ParížUtečenecká kríza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu