Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Migranti si poriadne zavarili: Kvôli príprave jedla založili oheň, zvrtlo sa to na lesný požiar

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SOFIA - Bulharské úrady plánujú podať žalobu na skupinu nelegálnych migrantov, ktorí podľa nich v oblasti pri hranici s Tureckom spôsobili lesný požiar. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenie starostu bulharského pohraničného mesta Malko Tarnovo.

Členovia medzičasom zadržanej 17-člennej skupiny údajne založili v utorok v lese oheň, aby si na ňom pripravili jedlo, potom však zaspali, pričom ho nechali ďalej horieť. Pri silnom vetre a teplote vzduchu okolo 30 stupňov Celzia sa plamene rýchlo rozšírili.

Vyšetrovatelia našli pri ohnisku bundu, ktorá podľa medializovaných informácií patrí jednému zo zadržaných migrantov, ktorí nelegálne vstúpili na bulharské územie z Turecka.

"Voči utečencom musí byť teraz vyvodená zodpovednosť," povedal starosta Ilijan Jančev pre bulharský štátny rozhlas. Podanie žaloby proti migrantom sa očakávalo ešte v priebehu dneška. Bulharsko momentálne rozširuje oplotenie na hranici s Tureckom, aby zabránilo ďalšej nelegálnej migrácii po tejto trase.

Viac o téme: PožiarUtečenciMigrantiBulharsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu