Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Strach v rakúskom mestečku, kúsok od Bratislavy: Ženy mali sexuálne obťažovať migranti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - V dolnorakúskom mestečku Bruck an der Leitha, ktoré sa nachádza približne 30 minút cesty autom od Bratislavy, vládne v týchto dňoch veľké napätie a strach. Obyvateľom podľa portálu krone.at robia starosti utečenci ubytovaní v susednom Bruckneudorfe. Niektoré zo žien hlásili, že sa opití ponevierajú okolo železničnej stanice a viaceré cestujúce mali byť sexuálne napadnuté.

Rakúsko prijalo poriadne drsný azylový zákon: Nebudeme s migrantmi zaobchádzať v rukavičkách!

Bruck an der Leitha určite poznajú najmä Slováci, ktorí navštevujú tamojšie nákupné centrum. To však je teraz predmetom len druhoradého záujmu, keďže bezsenné noci obyvateľom spôsobujú údajné prípady obťažovania v okolí miestnej stanice. Migranti z arabských krajín tu mali dievčatá a ženy častovať hrubými slovami a vulgárnymi gestami.

"Do práce jazdím jedine autom," hovorí mladá dievčina, ktorá sem dochádza do zamestnania. Iná žena poukázala na to, že odteraz svoju dospievajúcu dcéru do školy výlučne vozí. "Nechcem, aby moje dieťa bolo ďalším "prípadom " v našich štatistikách trestnej činnosti," povedala roztrpčene 45-ročná matka.

Starosta mestečka Richard Hemmer za SPÖ tvrdí, že obavy ľudí chápe, avšak ide o fámy. Podľa neho je známy iba jeden incident. Jeho náprotivok z Bruckneudorfu Gerhard Dreiszker však priznáva: "Boli tam problémy so žiadateľmi o azyl, ale ministerstvo vnútra by to mohlo hneď vyriešiť..." Keby s ubytovaním súvisel aj prísny zákaz alkoholu.

 

Viac o téme: UtečenciBruck an der Leitha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu