Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Polícia otvorila dodávku a... ďalší DÔKAZ o tom, že sme stratili kontrolu nad migrantmi

Zadržaní migranti
Zadržaní migranti (Zdroj: Foto: youtube)

DARFORD - Vyzerá to tak, že Británia stratila kontrolu nad svojimi hranicami. Polícia za posledné tri dni zastavila dve podozrivé dodávky, v ktorých sa tlačilo po 26 ilegálnych migrantov, medzi nimi boli ženy aj deti. Utečenci sa do krajiny doslati cez kanál La Manche.

Neďaleko parku v blízkosti križovatky v Dartford zastavila polícia v pondelok ráno podozrivé nákladné auto. Muži zákona v zadnej časti našli 26 Iránčanov a Iračanov, medzi ktorými bolo päť detí. Všetci boli odovzdaní dôstojníkom pohraničnej stráže. "To je skutočne znepokojujúce. Je to dôkaz toho, že zatiaľ čo obrovské množstvo migrantov je zastavených na hraniciach, významná časť sa skrz ne dostane," cituje Alpa Mehmeta z polície Daily Mail"Tento incident ukazuje zúfalstvo niektorých ľudí, ako sa snažia vstúpiť do Spojeného kráľovstva," vyjadril sa Gareth Johnson, konzervatívny poslanec za Dartford.  

 

Viac ako 30 tisíc ľudí bolo pristihnutých pri tom, ako sa na prelome rokov 2015 a 2016 pokúšalo prepašovať do Británie z Francúzska a Belgicka. 

O dva dni neskôr ďalší zadržaní 

Ako informuje kentonline.co.uk, v stredu zadržali policajti ďalšiu skupinu utečencov v Canterbury. V zadnej časti chladiarenského nákladného auta sa tlačilo tiež 26 migrantov. Bolo tam 24 mužov, jedna žena a chlapec. Vozidlo bolo registrované na rumunských značkách ako dodávka vezúca papriky. Do Veľkej Británie pricestovali zo Španielska, ale nie je jasné, kde a kedy sa do nákladného auta dostali. Pravdepodobne pochádzajú zo Stredného východu alebo zo severoafrickej krajiny, usúdili kompetentní podľa ich vzhľadu.   

Aktivista za ľudské práva povedal, že obe skupiny čiernych pasažierov by nemali byť nazývané nelegálnymi prisťahovalcami. V mnohých prípadoch ľudia utekajú kvôli humanitárnym katastrofám z Afriky a Ázie, ale často ide o ekonomických migrantov. Až 7 tisíc utečencov prebýva v provizórnych chatrčiach v blízkosti francúzskeho prístavu. Využívajú ho ako odrazový mostík pre ilegálny vstup do Spojeného kráľovstva.

Zadržaní Poliaci

Vlani v júni sa štyria Poliaci pokúsili do Británie prepašovať 68 utečencov. Chytili ich v medzinárodnom prístave Harwich. Dariusz Mokrogulski (45), Dariusz Drożdż (40), Grzegoez Czechowski (39) a Radoslaw Cwikla (39) sa priznali, že pomáhali pri neoprávnenom vstupe občanov z krajín mimo EÚ do Veľkej Británie. Každý dostal trest päť rokov odňatia slobody. Vnútri nákladných automobilov prevážali 35 Afgáncov, vrátane 11 detí, 22 Číňanov a desať Vietnamcov, medzi nimi boli štyri deti a ruské ženy. Pravdepodobne boli zodpovední za ilegálny vstup aj iných ľudí. 

 

Viac o téme: Migranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu