Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ploty nie sú riešenie, odkazuje OSN: Nasledujte príklad Merkelovej

Pan Ki-Mun
Pan Ki-Mun (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun si nemyslí, že budovanie plotov v Európe vyrieši migračnú krízu. Uviedol to v rozhovore pre dnešné vydanie nemeckého denníka Bild.

Upozornil, že "budovanie múrov, diskriminácia ľudí alebo ich posielanie späť nie je odpoveďou na problém". V súvislosti s riešením problému s prílevom migrantov do Európy Pan vyzdvihol prístup nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, ocenil jej "ľudské politické vodcovstvo" a vyzval ostatných politikov, aby nasledovali jej príklad.

Pan Ki-mun však súčasne odmietol komentovať špekulácie, že Merkelová by mohla byť nominovaná ako jeho nástupníčka v úrade generálneho tajomníka OSN, keď mu k 31. decembru tohto roku vyprší mandát. Podľa štatistiky OSN prišlo do Európy od začiatku roku 2016 viac ako 150.000 migrantov.

Za vlaňajší rok európska agentúra Frontex evidovala 1,8 milióna migrantov. Ich príchod do Európy a snaha dostať sa do prosperujúcich krajín EÚ vyvolali najväčšiu migračnú krízu na svete od konca druhej svetovej vojny. Viacero inštitúcií v tejto súvislosti varovalo pred humanitárnymi krízami. 

Viac o téme: Angela MerkelováPan Ki-mun
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu