Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Zeman vie, kto stojí za migračnou vlnou: Moslimské bratstvo chce inváziou ovládnuť Európu

Miloš Zeman Zobraziť galériu (2)
Miloš Zeman (Zdroj: SITA)

PRAHA - Masovú migráciu utečencov do Európy podľa českého prezidenta Miloša Zemana organizuje Moslimské bratstvo. Proti Európe nemôže začať vojnu, ale môže ju postupne ovládať prostredníctvom migračnej vlny, myslí si. Hlava štátu to dnes povedala v rozhovore s Českým rozhlasom Plus.

Česi vyjadrili podporu Zemanovi a kričali pri tom protiislamské heslá: Multi kulti nechceme!

"(Moslimské bratstvo) predsa nemôže začať vojnu proti Európe, na to nemá sily, ale to, čo môže urobiť, je pripraviť rastúcu migračnú vlnu a postupne ovládať Európu tak, ako sa to deje v niektorých západoeurópskych mestách, kam sa už teraz policajti v noci boja ísť," vyhlásil prezident.

Svoje tvrdenie oprel najmä o dva zdroje. O marockého ministra zahraničia, ktorý mu vraj nedávno povedal, že sa Moslimské bratstvo snaží ovládnuť nielen celý moslimský svet, ale vôbec celý svet. Druhým zdrojom bol korunný princ Spojených arabských emirátov, podľa ktorého je Moslimské bratstvo strešnou organizáciou všetkých islamských teroristických skupín.

Zeman vie, kto stojí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

"Na základe týchto dvoch informačných zdrojov, v oboch prípadoch od moslimov a od významných arabských politikov sa domnievam, že túto inváziu organizuje Moslimské bratstvo samozrejme s využitím finančných prostriedkov celého radu štátov," poznamenal tiež. Migráciu považuje za organizovanú inváziu.

Za jeden z faktorov spustenia migračnej vlny označil tiež pozvanie utečencov do Európy zo strany niektorých európskych politikov.

Moslimské bratstvo je fundamentalistická islamistická organizácia založená v roku 1928 v Egypte, odkiaľ sa rozšírila do celého arabského sveta. Jeho cieľom je štát fungujúci na islamskom zákonodarstve. V Egypte je táto sunnitská organizácia od septembra 2013 zakázaná. Za teroristickú ju považujú napríklad vlády Ruska, Sýrie, Saudskej Arábie alebo Spojených arabských emirátov.

Viac o téme: Miloš ZemanMoslimské bratstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu