Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rodičia sú pobúrení: Žiakom na prvom stupni premietali kontroverzné VIDEO o utečencoch

Detský film má tragický záver
Detský film má tragický záver (Zdroj: Youtube/Nubigena Wolkenkind)

VIEDEŇ - Rakúski rodičia sú zhrození. Ich deťom na základných školách vo veku 6 až 10 rokov totiž premietajú video podporujúce azylovú politiku. Háčik je však v tom, že na videu je smrteľne zasiahnuté malé dieťa a objavujú sa v ňom násilné scény.

Osvetový projekt na základných školách spustil klub Nubigena Wolkenkind podporujúci utečencov s cieľom propagovať azylová politiku a ukázať deťom osud utečencov v kladnom a empatickom svetle. Smutný film s názvom „Utečenec v tebe“ zobrazuje násilie a občiansku vojnu vo Viedni, pri ktorej je na úteku so svojou mamou zasiahnutý malý chlapec a v nemocnici zomiera, ako naznačuje záver krátkeho filmu. Po premietaní deťom povedali, že všetci utečenci by mali byť prijatí.

Sýrsky utečenec prehovoril o živote v hlavnom meste Daeš: Deti hliadkujú s kalašnikovmi

Rodičia sa však postavili proti premietaniu kontroverzného filmu: „Politika, bez ohľadu na to, na čej strane stojí, nemá na základných školách čo robiť,“ apelujú rozhorčení rodičia. Režisér Wilfried Wagner si od rodičov vyslúžil ostrú kritiku, uvádza Krone.at. Rodičia taktiež tvrdia, že film nie je vhodný pre maloleté deti, teda 6 až 10-ročných, ktorým je určený. Podľa mestskej rady je správne, že sa školy venujú aj aktuálnym otázkam našej doby, ale mali by byť primerané veku a pedagogicky užitočné.

Viac o téme: FilmŠkolaUtečenciViedeňUtečenec v tebe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu