Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Sen o sladkom živote sa rozpadol: Zúfalý Iránec (25) túži po deportácii z Británie, už jej má plné zuby

Arash sa chce vrátiť do Iránu. Zobraziť galériu (3)
Arash sa chce vrátiť do Iránu. (Zdroj: Facebook/Arash Aria)

LONDÝN - Pokým hlavná utečenecká vlna smeruje z východu na západ, do bohatých a vyspelých európskych krajín, niekedy sa vyskytnú aj opačné prípady. Svoje o tom vie aj mladý iránsky imigrant Arash Aria (25), ktorý vošiel na policajnú stanicu v Manchesteri a požadoval, aby ho deportovali do vlasti. K tomuto nezvyčajnému kroku ho vraj viedlo zúfalstvo z "hrubosti a násilia" v meste.

Odhalenie príčiny brutálneho incidentu na maďarských hraniciach: Násilie rozpútal Európan

Arash dôstojníkom na policajnej stanici povedal, že je vo Veľkej Británii nelegálne už desať rokov, ale o dve hodiny neskôr ho prepustili, pretože podľa imigračných úradníkov má časovo neobmedzené povolenie na pobyt. Polícia sa neskôr o "podivnej udalosti" zmenila na svojom účte na Twitteri a uviedla, že "nahnevaný a rozrušený" pán Aria si teraz chce "nájsť svoju vlastnú cestu domov".

Bývalý čašník denníku The Daily Telegraph neskôr ozrejmil aj dôvody, prečo má Británie plné zuby. Podľa neho sa snažil nájsť si prácu, aby mohol dosiahnuť svoje sny. "Ľudia z Manchestru neboli ústretoví. Sú to slová, násilie ... veľa vecí. Snažím sa ignorovať ľudí, ale mám toho teraz akurát dosť. Snažím sa byť priateľský a ochotný. Ale jednoducho sa mi smejú, pretože som cudzinec a pozerajú sa na mňa divne," povedal nešťastný mladík.

Sen o sladkom živote
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Arash Aria)

"Kedysi som pracoval ako čašník a barman, ale teraz mi ľudia bezdôvodne nechcú dávať zmeny. Som na sociálnych dávkach, ale ja ich nechcem. Každý chce pracovať, mať sny, ale ja tu tie svoje neviem dosiahnuť. Chcem dostať dobrú prácu, ušetriť peniaze a urobiť niečo veľké - byť niekto," dodal Aria, ktorý sa chce vrátiť do svojho rodného mesta Shiraz na juhozápade Iránu, kde zostane s príbuznými.

"Už len čakám na pas, potom si rezervujem let a začnem svoj život tam vonku," povedal The Daily Telegraph. Podľa Úradu pre národné štatistiky žilo v roku 2011 vo Veľkej Británii približne 83 000 Iráncov, v roku 2001 to bolo len 42-tisíc.

Viac o téme: ImigrantIránVeľká BritániaArash Aria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu