Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V Kysuckom Novom Meste sa šíri panika: Kaliňák tu vraj drží migrantov, zasahoval primátor

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po Kysuckom Novom Meste začali kolovať chýry, že v budove starej pošty zriadilo ministerstvo vnútra tajný útulok pre utečencov. Majú ich tam zvážať autobusmi a držať za mrežami. Tieto správy natoľko rozrušili obyvateľov mesta, že svetlo do vzniknutej situácie musel vniesť samotný primátor, ktorý zisťoval, čo sa skutočne deje.

Vaše tipy

"Údajne v Kysuckom Novom Meste v budove starej pošty Kaliňák tajne skladuje imigrantov... tá budova má mreže na oknách a sú tam nejakí ľudia tak neviem či to je fakt ...ale stojí za preverenie," napísal nám Jozef.

Podobná informácia sa objavila na istej stránke na Facebooku, ktorá hlása stop islamizácii na Slovensku a imperializmu USA.

V Kysuckom Novom Meste
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Alternatívna cesta)

Pod touto neoverenou správou, sa tak ako v prípade masovej vraždy migrantov v dodávke v Rakúsku, začali okamžite objavovať nenávistné komentáre.

V Kysuckom Novom Meste
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Alternatívna cesta)

 

Panika, ktorá nastala, donútila viacerých občanov obrátiť sa na primátora Kysuckého Nového Mesta Jána Hartela, ktorý o výsledku svojich zistení informoval verejnosť na webovej stránke mesta.

"Nezodpovední ľudia v našom meste rozšírili informáciu aj prostredníctvom sociálnej siete, že v našom meste sú v budove starej pošty na Ul. 1. mája ubytovaní migranti. Informáciu som preveril na pracovisku cudzineckej polície, ktoré sídli v našom meste. Podľa vyjadrenia p. zástupcu riaditeľa cudzineckej polície na toto pracovisko predvádzajú migrantov, ktorí boli zaistení v Českej republike a bolo zistené, že sa do tejto krajiny dostali cez územie Slovenskej republiky," uviedol Hartel.

"V takom prípade sú migranti v zmysle readmisnej dohody s ČR vrátení na Slovensko. Na pracovisku cudzineckej polície v našom meste sú s nimi vykonané zodpovedajúce úradné úkony a potom sú prevezení do zariadení pre migrantov v Sečovciach alebo Medveďove. V žiadnom prípade nie sú ubytovaní v starej budove pošty, ako to uvádzali šíritelia týchto správ," dodal primátor.

Viac o téme: UtečenciMigrantiKysucké Nové Mesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu