Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Do vysnenej Európy sa nedostali: Na lodi smerujúcej do Talianska sa udusilo 40 utečencov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Na lodi s utečencami, ktorá mierila zo severu Afriky k Taliansku, zomrelo udusením najmenej 40 ľudí. Informovalo o tom dnes talianske námorníctvo. Podľa agentúry ANSA bolo na palube celkom asi 400 osôb, záchranná operácia stále prebieha.

Plavidlo s utečencami zaznamenala vojenská loď Cigala Fulgosi, ktorá operovala južne od ostrova Lampedusa zhruba 40 kilometrov od pobrežia Líbye. Pri jeho obhliadke našli talianski vojaci v nákladnom priestore štyri desiatky mŕtvych tiel. Podľa všetkého ide o pasažierov, ktorí zomreli udusením.

Do Európy už tento rok po mori priplávalo viac ako 237 000 migrantov, 2300 z nich cestu zaplatilo životom, spočítala Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM). Začiatkom augusta sa pri lodnom nešťastí neďaleko líbyjských brehov utopili najmenej dve stovky ľudí. K najväčšej tragédii došlo v tejto oblasti tento rok v apríli, keď sa pri Líbyi potopila loď, na ktorej bolo asi 800 migrantov. Nešťastie vtedy prežilo len 28 osôb, vrátane dvoch údajných pašerákov.

Viac o téme: UtečenciTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu