Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Alena Bašistová sa vzdala kandidatúry na primátora Košíc, podporí Bauera

Alena Bašistová
Alena Bašistová (Zdroj: PR)

KOŠICE - Kandidátka na funkciu košického primátora Alena Bašistová (Sieť) sa vzdala kandidatúry v prospech nominanta pravicových strán (KDH, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, SMK, KDS, OKS, DS a OĽaNO) Rudolfa Bauera. Vyhlásenie o podpore jediného pravicového kandidáta na primátora v Košiciach predniesla v rámci diskusnej relácie televízie TA3 V politike.

Bašistová uviedla, že už odmieta byť predmetom pravicových koaličných rokovaní a aj keď v prieskume predstihla svojho pravicového protikandidáta, rozhodla sa ho podporiť, pretože "on to dotiahne až do konca". Bašistová svoj krok vysvetlila aj tým, že komunálne voľby v Košiciach chápe ako referendum proti Pavlovi Paškovi.

V tejto chvíli v Košiciach z pôvodných ôsmich kandidátov ostalo šesť uchádzačov o primátorskú stoličku. Už 30. októbra sa kandidatúry vzdal nezávislý Ján Dečo v prospech Aleny Bašistovej. Bauer, ako spoločný pravicový kandidát teda 15. novembra vyzve Richarda Rašiho (Smer-SD), nezávislého Jozefa Holečka, nezávislého Jaroslava Džunka, Ivana Goňka za Jednotu – ľavicovú stranu Slovenska a Borisa Urbančíka za stranu TIP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu