Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Procházka: Komunálne voľby v Košiciach sú referendom, či mesto ostane v Paškových rukách!

Pavol Paška
Pavol Paška (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Komunálne voľby v Košiciach sú referendom o tom, či mesto ostane v rukách predsedu NR SR Pavla Pašku a jeho tieňového primátora Richarda Rašiho (obaja Smer-SD), alebo príde spoločná služba pre všetkých Košičanov. Vyhlásil to dnes v Košiciach pred novinármi predseda strany Sieť Radoslav Procházka.

Opätovne vyzdvihol odvahu Aleny Bašistovej (Sieť), ktorá sa v nedeľu (9.11.) vzdala svojej kandidatúry na post primátora Košíc v prospech Rudolfa Bauera (KDH, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, SMK, KDS, OKS, DS, OĽaNO a teraz už aj Sieť a Most-Híd). „Alena Bašistová nás všetkých prekvapila a po vlastnej úvahe prijala rozhodnutie, dať ľuďom v Košiciach silnú motiváciu prísť 15. novembra povedať to svoje,“ uviedol Procházka. Na otázku, aká je miera jeho prekvapenia, ak stránka referendumopaskovi.sk bola zaregistrovaná štyri dni pred vyhlásením Bašistovej, povedal, že on so stránkou nemá nič spoločné, nechá preveriť, či je za ňou niekto zo Siete, ale že sa k referendu hlási.

Koncom októbra sa vzdal kandidatúry v prospech Bašistovej nezávislý kandidát Ján Dečo. Ten informoval, že súčasťou ich dohody bolo, že v žiadnom prípade nepodporí kandidáta Rudolfa Bauera. „Ospravedlňujem sa všetkým svojim voličom a priaznivcom, boli sme oklamaní,“ povedal Dečo. Bašistová však vyhlásila, že o dohode nič nevie.

Na dnešné Procházkovo vyhlásenie reagoval aj súčasný primátor Košíc a kandidát na opätovné zvolenie Richard Raši. Podľa neho Procházka ukázal, že nerozumie Košiciam a nerozumie Košičanom. Mocenské boje z Bratislavy sa pokúša importovať do Košíc. „Namiesto tém o našom meste, sa 11 strán zaoberá delením si mesta a rozdeľovaním funkcií. Chcem pripomenúť pánovi Procházkovi, ktorý dodnes nevysvetlil financovanie svojej kampane, že Košice sa pod mojím vedením v rebríčku Transparency International posunuli zo zahanbujúceho 93. miesta na 19. miesto a boli sme daní za príklad iným samosprávam. Napríklad aj samospráve Košice – Západ, Rudolfa Bauera, ktorá je v transparentnosti až na 47. mieste,“ uviedol Raši.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu