Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tvrdá rana kandidátovi na starostu v Bratislave: Policajné stíhanie za daňový podvod!

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA – Voľby v hlavnom meste sa poriadne dramatizujú. Jeden z kandidátov na starostu v Starom Meste totiž bude musieť vysvetľovať závažné podozrenia. Polícia iba pár dní pred voľbami začala trestné stíhanie za krátenie dane. Podľa uznesenia vyšetrovateľa je podozrivým zo zatajenia daňových príjmov Gábor Grendel, ktorého vo voľbách podporujú KDH, Most-Híd, NOVA a SaS.

Polícia začala trestné stíhanie 24. októbra. „Vo Vami spomínanej veci začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva  PZ v Bratislave I trestné stíhanie vo veci prečinu skrátenia dane. V tejto súvislosti sa v súčasnosti vykonávajú všetky potrebné úkony dôležité na to, aby vyšetrovateľ mohol rozhodnúť o ďalšom postupe. Vzhľadom na súčasné štádium trestného konania, viac informácií momentálne nie je možné poskytnúť,“ potvrdila nám bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Podľa uznesenia o začatí trestného konania sa Grendel ako živnostník vyhol zaplateniu dane za rok 2013. Podľa daňového priznania priznal daň v sume 0,- eur, keďže ako príjem uviedol iba sumu 3240 eur. Niektoré dostupné dokumenty však ukazujú niečo iné.

Za svoju prácu pre stranu NOVA fakturoval 7 krát po 2 tisíc eur. Práve tieto príjmy môžu Grendelovi spôsobiť problém. Keby ich priznal, musel by zaplatiť štátu 2194,- eur. Grendel tvrdí, že o žiadnom trestnom konaní nevie a všetky informácie o jeho podvode sú bludy. Nie, nie je to pravda. Šíria sa takéto informácie na blogoch, ale nie je to pravda. Práve preto som podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa,“ reagoval s tým, že všetky dane údajne zaplatil.

Tvrdá rana kandidátovi na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu