Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Nudistov vystrašila ebola! Na pláži sa vylodili dve desiatky utečencov zo Sierry Leone

Na pláži sa vylodili dve desiatky utečencov z oblastí postihnutých ebolou
Na pláži sa vylodili dve desiatky utečencov z oblastí postihnutých ebolou (Zdroj: YouTube)

LAS PALMAS - Nudistov slniacich sa na pláži na Kanárskych ostrovoch vydesilo vylodenie viac než dvoch desiatok afrických utečencov, o ktorých sa vzápätí rozšírila fáma, že trpia ebolou. Informoval o tom na svojich stránkach španielsky denník El País.

Prekvapení turisti sa o pláž Maspalomas vyhradenú pre naturistov museli s nečakanými návštevníkmi deliť asi päť hodín, než prišli privolaní zdravotníci. Časť dovolenkárov sa nad utečencami žlutovala a ponúkali im svoju vodu a desiatu. Ostatní sa vydesene dali na útek, keď sa dozvedeli, že prisťahovalci sú zo Sierry Leone az Guiney, teda krajín subsaharskej Afriky najviac postihnutých vyčíňaním epidémie eboly.
 
Zdravotníci sa k migrantom priblížili radšej v ochrannom oblečení, než predbežnými kontrolami zistili, že žiadny z nevítaných návštevníkov symptómy choroby nevykazuje. Štyria z nich boli ale v takom stave vyčerpania, že boli radšej prevezení do nemocnice. Zvyšok odišiel z pláže na korbe nákladného vozidla slúžiaceho k zberu odpadkov.
 
Kanárske ostrovy ležia približne sto kilometrov západne od pobrežia Maroka a Západnej Sahary. Vyloďovanie afrických utečencov mieriacich do Európy na nich nie je natoľko obvyklé ako v súčasnosti najmä na juhu Talianska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu