Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Facebook sa chytí naozaj všetkého: Ebola bude mať vlastné tlačidlo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON - Sociálna sieť Facebook zavedie pre svojich užívateľov nové tlačidlo, vďaka ktorému budú môcť pohodlne darovať peniaze na boj s epidémiou eboly v západnej Afrike. Vybrané finančné prostriedky vraj poputujú na kontá Medzinárodného červeného kríža a polmesiaca a organizácií Save the Children a Medical Corps.

Výzvu k darom na pomoc Libérii, Sierre Leone a Guinei, teda trom najviac postihnutým štátom Afriky, zverejní Facebook na účtoch svojich užívateľov. Peniaze budú potom môcť posielať prostredníctvom služby PayPal alebo prostredníctvom kreditnej karty.
 
Zakladateľ spoločnosti Mark Zuckerberg nazval epidémiu eboly "jednou z najväčších zdravotníckych kríz na svete". Niektorí zamestnanci jeho firmy vraj už pomáhajú priamo v zasiahnutej oblasti. Údajne tam budujú mobilné komunikačné siete, vďaka ktorým by mali byť humanitárni pracovníci schopní rýchlejšie si vymieňať informácie.
 
Sám Zuckerberg so svojou ženou Priscillou vraj už daroval na konto pomoci v boji proti ebole 25 miliónov dolárov. Údaj vraj zverejnil ako odpoveď na kritiku, že darcovské tlačidlo je len marketingovým ťahom a sám Facebook nič neprispieva.
 
Podľa spresnených čísel Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) z tohto týždňa sa v západnej Afrike nakazilo vírusom eboly spôsobujúcim krvácavú horúčku viac ako 13.000 ľudí, 4818 z nich chorobe podľahlo. Okrem Libérie, Sierra Leone a Guiney sa choroba dostala už aj do Mali. Nigéria a Senegal sa podľa nedávneho vyhlásenia WHO eboly zbavili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu