Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Chlapca (†16) dobodali, dievča skopli do rieky: Zvrat v surovej vražde v Hamburgu, spáchal ju Daeš?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BERLÍN - Šestnásťročného mladíka, ktorého niekto v polovici októbra zavraždil v severonemeckom Hamburgu, podľa všetkého nezabili prívrženci teroristickej siete Daeš. Vyplýva to z doterajších záverov vyšetrovania nemeckej polície. Takzvaný Islamský štát sa pritom k vražde prihlásil.

VIDEO Život v Iraku po vyhnaní Daeš: Koniec dvojročnej nočnej mory, obyvatelia takto oslavujú

"Bližšiu spojitosť Islamského štátu s týmto činom považujeme v súčasnom bode vyšetrovania za málo pravdepodobnú," uviedol policajný hovorca. Neznámy útočník chlapca s jeho pätnásťročnou dievčinou napadol pod mostom na brehu rieky Alster. Chlapca zozadu niekoľkokrát bodol do chrbta a jeho priateľku skopol do rieky. Kým dievčaťu sa podarilo utiecť, chlapec krátko po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol.

K útoku sa koncom októbra prihlásil Daeš, už vtedy ale o jeho podiele na zločine existovali pochybnosti. Po prvé sa Daeš väčšinou k svojim činom hlási výrazne rýchlejšie a po druhé organizácia vo vyhlásení nesprávne uviedla, že útočník dobodal dve osoby. Dievča, ktoré chlapca sprevádzalo, pritom nebolo zranené.

Už v lete sa Daeš prihlásil k dvom teroristickým útokom v Bavorsku. Vo vlaku na ceste do Würzburgu afganský utečenec napadol nožom a sekerou turistov z Hongkongu a štyroch z nich zranil. Dva dni potom sa iný utečenec pokúšal dostať na koncert v Ansbachu s batohom plným výbušnín. Keď ho nepustili dovnútra, vyhodil sa do vzduchu a zranil 15 ľudí.

Vôbec prvý útok Daeš na území Nemecka má na svedomí dnes šestnásťročná dievčina, ktorá vo februári v Hannoveri nožom vážne zranila policajta.

Viac o téme: VraždaIslamský štátDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu