Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Rusko oznámilo desivú správu: Teroristi plánovali útoky v metropolách, za všetkým má byť Daeš

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) oznámila, že zatkla desať ľudí, ktorí plánovali teroristické útoky v Moskve a Petrohrade a mali styky s organizáciou Daeš. Podľa agentúry AP o vyhlásení kontrarozviedky informovali dnes ruské tlačové agentúry.

Chlapca (†16) dobodali, dievča skopli do rieky: Zvrat v surovej vražde v Hamburgu, spáchal ju Daeš?

Tajná služba ďalej spresnila, že zadržaní pochádzajú z krajín strednej Ázie. Názvy štátov FSB nešpecifikovala, uviedla len, že k zatknutiam došlo v spolupráci s bývalými sovietskymi republikami Kirgizskom a Tadžikistanom. Zadržaným osobám boli zhabané podomácky vyrobené výbušniny a strelné zbrane. Podozriví sa priznali, že majú styky s niektorými vyššie postavenými členmi Daeš.

Pri operácii boli zabavené štyri silné, podomácky vyrobené výbušniny. Tajná služba FSB verí, že radikáli plánovali teroristické útoky s cieľom likvidácie obyvateľov v miestach, kde sa sústreďujú veľké skupiny ľudí.

V Rusku panujú silné obavy pred prenikaním extrémistov z Afganistanu a Pakistanu cez postsovietske stredoázijské štáty do ruského vnútrozemia. V Sýrii a Iraku podľa ruských zdrojov bojuje na strane teroristov okolo 7000 ľudí z Ruska a bývalých sovietskych republík, z ktorých mnohí sa z Blízkeho východu vracajú domov.

Viac o téme: RuskoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu