Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Daeš sa prihlásil k ohavnému činu: V Hamburgu surovo zavraždili 16-ročného chlapca!

(Zdroj: thinkstock.com)

HAMBURG - Teroristická organizácia Islamský štát (IS) sa prihlásila k vražde šestnásťročného chlapca, ktorý bol zabitý pred dvoma týždňami v Hamburgu. Uviedla to dnes agentúra Amaki, cez ktorú islamisti komunikujú. Chlapca podľa nej dobodal stúpenec Daeš, ktorý splnil pokyn útočiť v nepriateľských krajinách.

Pri incidente napadol neznámy útočník chlapca s jeho pätnásťročnou dievčinou pod mostom na brehu rieky Alster. Chlapca zozadu niekoľkokrát bodol do chrbta a jeho priateľku skopol do rieky. Kým dievčaťu sa podarilo uniknúť, chlapec krátko po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol.

"Vojak Islamského štátu 16. dňa tohto mesiaca dobodal dve osoby v Hamburgu. Vykonal čin v reakcii na výzvu útočiť na občanov krajín koalície (bojujúcich proti IS)," uviedla agentúra Amaki.

Hovorkyňa hamburskej polície odmietla tvrdenie islamistov komentovať, médiá iba odkázala na už skôr vydané vyhlásenie k incidentu. V ňom polícia podľa agentúry Reuters uviedla, že útočník bol "južného vzhľadu" vo veku 23 až 25 rokov a na tvárach mal strnisko. Pozadie udalosti nie je jasné a zatiaľ je predmetom vyšetrovania.

Viac o téme: HamburgDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu