Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Explózia uprostred preplneného trhoviska v Bagdade: Daeš brutálne zavraždil 50 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BAGDAD - Počet obetí dnešného atentátu v irackej metropole, ku ktorému sa prihlásila organizácia Daeš, stále rastie a mŕtvych je už 50. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na políciu a zdravotníkov. Útok si vyžiadal tiež šesť desiatok zranených. Prvé správy informovali o 14 alebo 16 mŕtvych.

Nálože boli umiestnené v zaparkovanom aute. Polícia pôvodne ohlásila 14 a neskôr 22 mŕtvych. Auto vybuchlo pred kozmetickým salónom, ktorý je pri trhovisku v bagdadskej štvrti Sadr, obývanej hlavne šiitmi. Väčšina obetí sú ženy. Podľa pôvodných správ bol automobil zaparkovaný, ale agentúra Amaki, ktorá podporuje Islamský štát, oznámila, že akciu spáchal samovražedný útočník.

Svedkovia citovaní agentúrou Reuters hovorí o spálených automobiloch a ťažko poškodených budovách v blízkosti miesta explózie. Daeš, čo je organizácia sunnitských moslimov, útočí na šiitskych civilistov v irackej metropole aj inde v Iraku často. Táto skupina nedávno v bojoch v Iraku stratila svojho veliteľa abú Vahíba. Jeho smrť pred dvoma dňami oznámil Pentagón, podľa ktorého abú Vahíb zomrel pri nálete koaličných lietadiel.

Viac o téme: BagdadExplózia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu