Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Sýrski militanti pokračujú v ostreľovaní pohraničného mesta na juhu Turecka raketami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ANKARA – Mesto Kilis na juhu Turecka zasiahli ďalšie rakety vypálené z priľahlých častí Sýrie, ktoré ovládajú protivládne povstalecké skupiny, kurdské frakcie a extrémisti z Islamského štátu (IS). Turecká štátna tlačová služba Anadolu, ktorej údaje prevzala agentúra AP, informovala dnes o dopade troch rakiet na Kilis, pri ktorom utrpeli zranenia dve osoby.

Najnovšia paľba zasiahla strechu jedného z miestnych domov, v ktorom následne vypukol požiar, umyváreň mešity a cintorín. Podobné útoky z pondelka si v tomto meste podľa aktuálnych údajov vyžiadali životy piatich Sýrčanov vrátane štyroch detí.

Turecké pohraničné mesto Kilis, kde utečenci zo Sýrie počtom prevyšujú miestne obyvateľstvo, býva v posledných týždňoch často terčom ostreľovania spoza hranice, na čo turecká armáda zvyčajne odpovedá paľbou na postavenia militantov. Odhaduje sa, že v Kilise našlo útočisko až 110.000 utečencov zo Sýrie. Výsledkom tri dni trvajúcej raketovej paľby na toto mesto bolo minulý týždeň vyše 20 zranených ľudí.

Viac o téme: TureckoSýriaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu