Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Smutné VIDEO, Daeš si spravil z detí otrokov: Civilistov v Sýrii núti ťažiť ropu holými rukami

Všetko je ručná práca civilistov.
Všetko je ručná práca civilistov. (Zdroj: lifenews.ru)

MOSKVA - Miliónové príjmy z ukoristených ložísk ropy v Sýrii prúdia do vreciek teroristov Daeš, otrockú prácu však na nich vykonávajú civilisti, ktorí dostávajú iba almužnu. Mnohí z nich v dôsledku nebezpečnej práce ochoreli, ich telá sú pokryté vredmi a desiatky ľudí zomreli na rakovinu. Ani to však radikálov nezastavilo pred zamestnávaním žien a detí, tvrdí ruský spravodajský server lifenews.ru, ktorému sa podarilo získať dôkazy.

Identita kata Daeš, ktorý urezal hlavu prvému Rusovi, odhalená: FOTO Vlad je milovník Hitlera

V okupovaných územiach teroristi vyhodia do vzduchu časť potrubia a civilisti potom vytečenú ropu naberajú do vedier a prelievajú do cisterien. Samotní militanti plnia len úlohu veliteľov, ktorí na všetko dohliadajú. Zdravie ohrozujúcu prácu bez ochranných pomôcok vykonávajú miestni obyvatelia. Postaviť sa ozbrojeným teroristom sa nikto z nich neodváži. "Môj brat je teraz v nemocnici, je chorý na rakovinu. Má len 16 rokov," povedal jeden z obyvateľov provincie Hasak.

Ďalšia robota, ktorá prischla civilistom, je výroba benzínu pre potreby teroristov, ako aj toho určeného na predaj. S benzínom sa obchoduje aj v sýrskych uliciach, ľudí s fľašami a plechovkami možno vidieť podľa lifenews.ru na každom kroku. Po kvalitnom palive je vysoký dopyt, pretože na okupovaných územiach nefungujú čerpacie stanice. Nádrží s benzínom sa však bojovníci Daeš taktiež nechytajú, pozbierajú len výnosy na konci dňa.

Podľa sýrskych milícií je však tento zisk iba kvapkou v mori. Hlavným zdrojom príjmov teroristických skupín je údajne dodávanie ropy do Turecka. Syn tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana Bilal však toto tvrdenie, s ktorým prišlo aj Rusko, popiera. "Máme úrady v Istanbule. Neobchodujeme v Stredomorí, v Sýrii ani Iraku. Daeš je nepriateľ našej krajiny. Stavia moju vieru do zlého svetla. Nepredstavuje islam a ja ich nepokladám za moslimov," povedal talianskemu denníku Corriere della Sera Bilal Erdogan.

Viac o téme: Islamský štátDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu