Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

FOTO Atentátnik z IS predčasne explodoval: Telo roztrhnuté napoly si ľudia natáčali na ulici

Okoloidúci si umierajúceho muža nakrúcali mobilmi. Zobraziť galériu (2)
Okoloidúci si umierajúceho muža nakrúcali mobilmi. (Zdroj: liveleak)

LONDÝN/ADEN - Muž, o ktorom sa predpokladá, že bojoval za Islamský štát, sa viezol na motorke do mesta, aby v ňom vykonal samovražedný atentát. Z nejasných príčin však došlo k predčasnému odpáleniu nálože a on zostal ležať s odtrhnutou spodnou časťou tela uprostred ulice. Video nahrané na portál LiveLeak ukazuje, ako si jeho agóniu nakrúcali okoloidúci na mobilné telefóny.

Utrpenie kresťanov v Sýrii: Podľa arcibiskupa z Aleppa ich takmer zničili fanatici z IS

Na zázname počuť, ako akýsi muž kričí: "Je z IS". Svedkovia zatiaľ prichádzajú stále bližšie a bližšie k atentátnikovi, ktorý krváca z trupu. To sa však nepáči inému okoloidúcemu, ktorý sa pýta, prečo si umierajúceho natáčajú a žiada ich, aby odišli preč

Podľa informácií na LiveLeak bolo video nakrútené v Jemene. Islamský štát sa minulý mesiac prihlásil k zodpovednosti za štyri samovražedné útoky, pri ktorých prišlo o život 15 ľudí, vrátane štyroch vojakov v jemenskom meste Aden.

FOTO nieje vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

FOTO Atentátnik z IS
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: liveleak)

V septembri došlo k útoku aj na mešitu v jemenskej metropole Saná, pri ktorom zahynulo viac ako dvadsať ľudí. Svedkovia povedali, že bomba bola vo vnútri budovy a keď vybuchla, odpálil pri vchode na sebe nálože samovražedný útočník vo chvíli, keď sa ľudia tlačili von. IS zverejnil vyhlásenie, v ktorom označil atentátnika ako „Amra Hadídího, ktorý odpálil nálože v mešite Balílí medzi neveriacimi a pripravil mnohých o život“.

Fundamentalistickí sunniti považujú vyznávačov šiitského islamu za odpadlíkov od islamu.

Viac o téme: Islamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu