Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

FOTO Sýriu zasiahla ďalšia skaza: Deň po náletoch ruských lietadiel útočil Islamský štát!

Ruské vzdušné sily podnikajú od stredy v Sýrii nálety na pozície extrémistickej organizácie Islamský štát Zobraziť galériu (3)
Ruské vzdušné sily podnikajú od stredy v Sýrii nálety na pozície extrémistickej organizácie Islamský štát (Zdroj: SITA)

BEJRÚT - Militanti z organizácie Islamský štát (IS) zaútočili dnes na niektoré štvrte východosýrskeho mesta Dajr az-Zaur kontrolované vládnymi jednotkami, ako aj na leteckú základňu ležiacu južne od mesta. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ľudskoprávnu organizáciu SOHR.

Lietadlá sýrskych vzdušných síl dnes bombardovali jednu zo štvrtí Dajr az-Zaur, ako aj okolie leteckej základne. Správy o aktivite sýrskeho letectva v tejto oblasti sa objavili deň po tom, ako sýrske provládne médiá priniesli informácie o útokoch ruských vojenských lietadiel na oblasti provincie Dajr az-Zaur ovládané Islamským štátom.

FOTO Sýriu zasiahla ďalšia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Ruské vzdušné sily podnikajú od stredy v Sýrii nálety na pozície extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), pričom podľa údajov ministerstva obrany ruské lietadlá zasiahli už viac ako desať cieľov. Zničená bola napríklad továreň na výrobu výbušnín, veliteľské stanovište v horách, ako aj sklad zbraní.Ruské nálety sú novým veľkým zlomom vo viac ako štyri roky trvajúcom sýrskom konflikte a prišli po sérii ústupov armády Moskvou podporovaného prezidenta Bašára Asada. Vládne sily v posledných mesiacoch ustúpili nielen pred Islamským štátom na východe a v strede krajiny, ale aj pred koalíciou Džajš al-Fatah na severozápade Sýrie, kde jej postup ohrozil prístup Asadovej armády k pobrežným provinciám, ktoré sú baštami prezidentových prívržencov.

FOTO Sýriu zasiahla ďalšia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Islamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu