Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšie zverstvo extrémistov: Militanti z Islamského štátu upálili zaživa štyroch zajatcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BAGDAD - Militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) zverejnili dnes na internete videozáznam, na ktorom je údajne zachytené upálenie štyroch zajatcov oblečených v oranžových väzenských odevoch. Informoval o tom na svojej webovej stránke denník Daily Mirror.

Všetci štyria muži sú za ruky a nohy zavesení na reťaziach tvárou dolu na kovovej konštrukcii a postupne upálení zaživa. Z videa, ktoré na webe zverejnil útvar propagandy IS, nie je jasné, akých zločinov sa štyria muži dopustili, ani miesto, kde ich extrémisti zavraždili.

Podľa Mirroru môže ísť o reakciu IS na video, na ktorom šiitský militant abú Azrael známy ako Anjel smrti najprv upáli a potom ako kebab orezáva zajatého bojovníka IS. 

Abú Azrael najprv zakriveným mečom odreže z nohy upáleného príslušníka IS, potom sa obráti do kamery a povie: "IS, toto bude tvoj osud, rozkrájame ťa ako šauarmu (mäso upečené na rotačnom grile a postupne okrajované)." 

Video bolo údajne nakrútené v irackom meste Bajdží. Azrael je vodcom šiitskej militantnej skupiny Brigáda Imáma Alího podporovanej Iránom.

Viac o téme: ISIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu