Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poľsko je prekvapené: Jeho obyvatelia bojovali na strane Islamského štátu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Šesť až osem Poliakov sa zrejme zapojilo do bojov na Blízkom východe na strane radikálnej organizácie Islamský štát (IS). Informoval o tom dnes predseda výboru pre špeciálne služby v Sejme, dolnej komore poľského parlamentu, Marek Biernacki.

Biernacki sa predtým rozprával s námestníkom šéfa poľskej spravodajskej Agentúry pre vnútornú bezpečnosť (ABW) Jacekom Gawryszewským. Biernacki uviedol, že poľské tajné služby vedeli o poľských islamistických bojovníkoch a snažili sa ich sledovať po ich návrate do Poľska.

Dnešné zasadnutie výboru bolo venované hrozbám súvisiacim s návratom Európanov z bojov v konfliktoch na Blízkom východe. Pri minulotýždňových teroristických útokoch na parížsku redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo a na ďalšie ciele zahynulo 17 ľudí. Dvaja teroristi zabili pri útoku na redakciu Charlie Hebdo 12 osôb, tretí terorista zabil nasledujúci deň policajtku a na ďalší deň štyroch ľudí v obchode s kóšer potravinami. Francúzske bezpečnostné sily všetkých troch útočníkov zlikvidovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu