Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

IS zverejnil propagačné VIDEO drsnej armády: Scénky ako z Hollywoodu, cvičia aj kung-fu!

Armáda IS musí byť pripravená aj na boj muža proti mužovi Zobraziť galériu (3)
Armáda IS musí byť pripravená aj na boj muža proti mužovi (Zdroj: YouTube)

RAQQA - Nosia biele „kimono“, čierne tenisky a na chrbtoch majú zavesené ťažké samopaly. Podľa scén, za ktoré by sa nehanbil ani americký filmový priemysel, to vyzerá, že jednotky Islamského štátu (IS) tvoria skutočne profesionálne vycvičení vojaci!

S postupujúcou armádou islamistov rastie aj pýcha, ktorá sprevádza dobyvateľské úspechy. Napriek úsiliu o vážnosť a uznanie však extrémisti neodhadli svoje „možnosti“ správne, keď zverejnili video, na ktorom vojaci trénujú kung-fu letiac päť centimetrov nad zemou, plazia sa počas streľby zo samopalu alebo trénujú svoje technické zručnosti pri nabíjaní AK-47.

IS zverejnil propagačné VIDEO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Video, ktoré má znázorňovať profesionálny výcvik, vyvoláva u západného pozorovateľa ironický úškrn – najmä, keď sa na scéne objaví bojovník so žltým pásom sťahujúcim nie práve najštíhlejší pás... So zreteľom na kultúrne rozdiely však treba podotknúť, že na nadšencov IS v Sýrii či Iraku môže video pôsobiť ako magnet. Navyše, obyvatelia Stredného a Blízkeho východu veria, že armáda IS je na profesionálnej úrovni.

IS zverejnil propagačné VIDEO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Vizuálne pôsobivé videá sú pre IS propagačným nástrojom, ktorým môže vytvárať dojem moci a upevniť strach obyvateľstva. Informáciu o videu priniesol internetový magazín Vocativ.

IS - výcvik armády

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu