Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Holanďania odobrali DNA z niektorých obetí havárie lietadla

Havária lietadla na Ukrajine
Havária lietadla na Ukrajine (Zdroj: SITA)

AMSTERDAM - Šéf medzinárodnej skupiny vedenej Holandskom, ktorá vyšetruje haváriu malajzijského dopravného lietadla na východe Ukrajiny, informoval, že jeho tím odobral dodatočné vzorky DNA z 25 obetí v márnici vo východoukrajinskom meste Doneck.

Šéf skupiny Pieter-Jaap Aalbersberg v stredu v Kyjeve uviedol, že tím vyšetrovateľov prevzal z márnice aj osobné veci 27 obetí.

Boeing 777 bol zostrelený 17. júla v oblasti na východe Ukrajiny, ktorú ovládajú proruskí separatisti a pri tragédii zahynulo všetkých 298 ľudí na palube, pripomenula tlačová agentúra AP.

Pozostatky približne 200 obetí previezli do Holandska už skôr tento mesiac, v súčasnosti ich namáhavo a usilovne identifikujú. Pozostatky ďalších 80 ľudí údajne ešte stále ležia na mieste pádu lietadla, teda na otvorených poliach za letných horúčav s teplotami dosahujúcimi okolo 32 stupňov Celzia.

Vyšetrovatelia z Aalbersbergovho tímu sa dnes dostali na miesto havárie prvýkrát za posledných niekoľko dní, počas ktorých sa o to márne snažili. Skupina však pritom musela čeliť zrážkam medzi proruskými separatistami a ukrajinskými vojakmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu