Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Ruské ministerstvo: Kyjev umiestňuje rakety pri Donecku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ukrajinská armáda rozmiestňuje taktické raketové systémy a raketomety neďaleko mesta Doneck na východe krajiny. Uviedlo to dnes ruské ministerstvo zahraničných vecí.

"Ukrajinská armáda pokračuje v sústreďovaní raketových systémov Točka U, ako aj Smerč a Uragan, neďaleko Donecka... Koľko ďalších životov si tieto zbrane vezmú?" vyhlásilo ministerstvo, ktoré citovala tlačová agentúra Reuters.

Kyjev a Západ obviňujú Moskvu z toho, že poskytuje zbrane a bojovníkov proruským vzbúrencom bojujúcim proti vládnymi jednotkám na východe Ukrajiny. Moskva obviňuje zo zodpovednosti za krízu Západ a vyzýva Kyjev, aby začal rokovania so vzbúrencami.

Viac než 400 ukrajinských vojakov prebehlo na ruskú stranu

Viac než 400 ukrajinských vojakov prekročilo hranice do Ruska a dezertovalo, oznámila dnes agentúra Interfax s odvolaním sa na vyhlásenie šéfa pobrežnej hliadky ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) v Rostovskej oblasti Vasilija Malajeva.

Ukrajinská strana potvrdila prechod svojich vojakov cez hranice, uviedla však, že vojaci boli k presunu na ruské územie prinútení paľbou zo strany povstalcov. Počet vojakov nezverejnila, informovala agentúra Reuters.

Malajev spresnil, že počas dnešného dňa prešlo na územie Ruska 438 ukrajinských vojakov a ruská strana pre ich prechod zriadila bezpečný koridor.    

Agentúra Interfax dnes tiež informovala o vojenských manévroch, ktoré začalo Rusko v strednej a západnej časti krajiny. Manévre potrvajú do piatka 8. augusta a podieľa sa na nich viac než 100 bojových lietadiel a vrtuľníkov, spresnil hovorca ruských ozbrojených síl plukovník Igor Klimov.      

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu