Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Dánsku sa takmer zrazili dve lietadlá! Od nešťastia ich delilo len pár metrov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KODAŇ - Menej než 180 metrov delilo dve lietadlá od možnej zrážky nad regiónom Öresund na pomedzí dánskeho a švédskeho vzdušného priestoru. O incidente, ktorý sa odohral ešte 20. júla, informovali dnes noviny The Copenhagen Post s odvolaním sa na správu leteckého vyšetrovacieho úradu.

Ku katastrofe takmer došlo vo chvíli, keď nekonkretizovaný typ lietadla značky Cessna tesne minul dopravný Boeing-737 spoločnosti Egypt Air so 144 pasažiermi na palube, smerujúci z Káhiry do Kodane. Cessna letela z dánskeho ostrova Bornholm do mesta Roskilde. Obe lietadlá sa nachádzali vo výške 1220 metrov.

V čase incidentu bola posádka egyptského lietadla v rádiovom kontakte s riadiacou vežou v Kodani, kým pilot Cessny bol v spojení so švédskymi letovými dispečermi. Podľa správy nebezpečná situácia nastala preto, že Cessna neudala svoje súradnice. Príslušné úrady boli o prípade oboznámené ešte v ten istý deň.

Správa je zatiaľ považovaná za predbežnú, pričom vyšetrovanie medzinárodných úradov, ako aj odborníkov oboch dotknutých štátov pokračuje s cieľom predísť podobným prípadom v budúcnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu