Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rodičia jednej z obetí tragédie pricestovali na Ukrajinu: Dcére sme to sľúbili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HRABOVE – Rodičia ženy, ktorá je jednou z 298 obetí zrútenia sa lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, pricestovali z austrálskeho Perthu na východnú Ukrajinu, aby si na mieste nešťastia uctili pamiatku svojej dcéry. Informovala o tom agentúra AP.

Jerzy Dyczynski a Angela Rudhart-Dyczynski, rodičia 25-ročnej Fatimy, prešli v sobotu územím kontrolovaným proruskými ozbrojencami, aby sa dostali na troskami lietadla posiate pole za dedinou Hrabove. Poslednýkrát so svojou dcérou hovorili 17. júla, krátko pred tým, ako nastúpila do lietadla, ktoré letelo z Amsterdamu do Kuala Lumpuru. 

Rudhart-Dyczynski pred novinármi povedala: "Sľúbili sme našej dcére, že sem prídeme". Jej manžel, otec obete, vyhlásil, že ich "dcéra bola za mier. Vždy by bola za mier". Spojené štáty a Ukrajina tvrdia, že lietadlo bolo zostrelené raketou vypálenou z povstalcami kontrolovaného územia. Časť viny za tragédiu pripisujú aj Rusku, ktoré podozrievajú, že pokračuje vo vyzbrojovaní proruských vzbúrencov.

Vyšetrovanie pádu lietadla vedie a koordinuje Holandsko. Obeťami tragédie sa stalo 193 Holanďanov, 43 Malajzijčanov (vrátane 15 členov posádky), 27 Austrálčanov, 12 Indonézanov, desať Britov, štyria Nemci, štyria Belgičania, traja Filipínci, jeden Kanaďan a jeden Novozélanďan.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu