Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Armádne lietadlá prepravujú telesné pozostatky obetí leteckej katastrofy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter, SITA)

CHARKOV – Dva armádne lietadlá z Austrálie a Holandska prepravujú dnes z Charkova do holandského Eindhovenu truhly s telesnými pozostatkami ďalších celkove 38 obetí leteckej katastrofy malajzijského lietadla na východe Ukrajiny zo 17. júla.

Informovala o tom tlačová agentúra DPA. Boeing-777 spoločnosti Malaysia Airlines, ktorý letel z Amsterdamu do Kuala Lumpuru, sa zrútil 17. júla neďaleko ukrajinsko-ruskej štátnej hranice na územie kontrolované proruskými silami. Pri havárii, ktorej predchádzal zásah raketou, zahynulo všetkých 298 ľudí na palube.

Dnešným prevozom sa končí fáza prepravy všetkých tiel a telesných pozostatkov, ktoré z miesta nešťastia prepravili najskôr v mraziarenských vagónoch do Charkova, ďalej do Holandska. Na palube oboch strojov sa dnes do Charkova prepravilo 40 holandských policajtov, ktorí majú neozbrojení pomáhať vyšetrovateľom na mieste katastrofy, ako aj ďalších 20 súdnych lekárov.

Okolnosti pádu lietadla bude skúmať 24-členný medzinárodný tím pod vedením Holandska, zložený zo zástupcov Ukrajiny, Malajzie, Nemecka, USA, Británie, Ruska a Medzinárodnej organizácie pre civilné letectvo (ICAO).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu