Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Holandsko vyzýva Kyjev: Zastavte boje pri mieste pádu boeingu!

(Zdroj: SITA)

AMSTERDAM - Kvôli ťažkým bojom skupina holandských a austrálskych odborníkov aj dnes zrušila cestu na miesto pádu malajzijského civilného lietadla na východe Ukrajiny.

Oznámilo to holandské ministerstvo spravodlivosti. "Pozdĺž cesty na miesto nešťastia sa dosť bojuje," citovala rezort agentúra Reuters. Poznamenala, že ani v pondelok, ani v nedeľu sa odborníkom nepodarilo dostať na miesto pádu boeingu kvôli bojom medzi vládnymi silami a proruskými separatistami.

Holandský premiér Mark Rutte vyzval ukrajinské orgány, aby zastavili bojové operácie v blízkosti miesta pádu malajzijského lietadla. Informovala o tom dnes agentúra ITAR-TASS.

Holandské ministerstvo pre bezpečnosť a spravodlivosť medzitým uviedlo, že skupine holandských a austrálskych odborníkov sa ani dnes, tretí deň po sebe, nepodarilo z Donecka dostať na miesto pádu boeingu kvôli ťažkým bojom v oblasti.

Holandsko a Ukrajina podpísali v pondelok dohovor o vytvorení Medzinárodnej misie pre ochranu vyšetrovania (havárie malajzijského civilného lietadla Boeing-777 s 298 ľuďmi na palube).

Podľa zdroja ukrajinskej tlačovej agentúry UNIAN bude cieľom misie, ktorú vytvoria experti i členovia policajných zborov Holandska, Austrálie a ďalších krajín, koordinácia činnosti pri hľadaní zostávajúcich telesných pozostatkov obetí katastrofy a pri realizácii samotného vyšetrovania príčin tragédie zo 17. júla. Ukrajinský parlament by mal dokument ratifikovať vo štvrtok 31. júla 2014.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu